Vajon “Brüsszel” az, "aki" az emberek feje fölött, kiszámíthatatlanul hozza a döntéseket?

2017. június 19. Momentum Mozgalom

A magyar kormányzás minősége segítőkészség és átláthatóság szempontjából messze elmarad az EU-s átlagtól, miközben a posztszovjet Észtország bőven az EU-s átlag felett teljesít. A Momentum választási programjában szorgalmazni fogja a vonatkozó törvények módosítását annak érdekében, hogy a magyar állampolgárok egyszer újra bizalmukat tudják majd vetni a mindenkori magyar kormányba.

Súlyos szabálytalanságokkal működik Magyarországon a Soros-egyetem jelentette be a szerző nélkül megjelentetett álsajtótermék, melyet 2017. március 28-án, kedden 15:28 perckor tettek közzé. “Úgy tudjuk, hogy a kormány törvénnyel szigorítana. Az nyilvánvalóan kérdés, hogy a törvénymódosítás után bezár-e a Soros-egyetem.’ írták.

Tovább

A Fidesz ellenállás nélkül hajtaná uralma alá a megosztott magyar társadalmat

2017. június 15. Momentum Mozgalom

A Fidesz június 14-én megszavazta a civil szervezetek megbélyegzéséről szóló törvényjavaslatát. A törvényjavaslat elfogadása jól illeszkedik a Fidesz „oszd meg és uralkodj”-elven alapuló hatalmi logikájába: bizalmatlanságot szítanak, ellenségképet formálnak és háborút hirdetnek annak érdekében, hogy elszigeteljék egymástól az embereket, és így ellenállás nélkül uralhassák a kiszolgáltatott társadalmat. A Fidesz nem állampolgárként, hanem alattvalóként tekint az ország tagjaira, Orbán Viktor pedig nem demokratikus vezetőnek, hanem uralkodónak képzeli magát.

Egy szabad országban a civil társadalmat az állampolgárok szervezetei alkotják, amik segítik megakadályozni a hatalmi túlkapásokat, elősegítik a kis gazdasági szereplők érvényesülését és a kiszolgáltatott egyénekből erős közösségeket szerveznek. Az, aki a civil társadalmat akarja elnyomni, valójában az országot akarja elnyomás alatt tartani, és annak érdekében akadályozza meg az állampolgárok együttműködését, hogy ellenállás nélkül léphessen át a fejük felett.

pasted_image_0-4.png

Hősök vétója - tüntetés a civilekért a Hősök terén április 12-én (kép forrása)

 

Tovább

Egyedül nem megy! Csak egy összetartó, szolidáris ország lehet sikeres

2017. június 08. Momentum Mozgalom

Egy nemzet közteherviseléshez való viszonya a nemzet holnapjának tükörképe. (Széchenyi István)

szech.png

Ahogy történelmünk legfontosabb fejezeteit is áthatotta a közteherviselésért, egyenlőségért, és az úrbéri viszonyok felszámolásáért folyó harc, Magyarországnak ma is egy olyan politikai fordulatra van szüksége, melyben egyformán helyet kap a szolidaritás, a teljesítmény és a nemzet. Ezek az értékek nem ellentmondásban állnak egymással, hanem kiegészítik egymást. Történelmünk is azt mutatja, hogy tartósan egyik sem létezhet a másik kettő nélkül. Úgy kell erősítenünk egy büszke, európai, és sikeres nemzet identitását, hogy közben egyetlen társadalmi csoportnak sem engedjük el a kezét.

Tovább

Az idő kerekét még Trump sem tudja visszafordítani - 5 pontban a párizsi klímaegyezmény felrúgásáról

2017. június 05. Momentum Mozgalom

Donald Trump múlt héten úgy döntött, az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből. Ezzel emelte a tétet azoknak a politikusoknak a versenyében, akik megoldások keresése helyett igyekeznek megfordítani az idő kerekét. Ebben a bejegyzésben öt pontban leírjuk, hogy a Momentum miért tartja rossznak Trump döntését.

 585d927c8f44f_image-2.jpg

Donald Trump és a jövő, amit nyújtani tud. Forrás: wtxl.com

 

Tovább

Ha elektronikusan írok az államnak, miért postán válaszol?

2017. május 30. Momentum Mozgalom

A Momentum működtetése rengeteg adminisztratív teendővel jár: egyesületet, pártot alapítottunk, hatóságoknál regisztráltunk különböző nyilvántartásokban, eljárásokat indítottunk. Nagyon sok ügyet lehet már elektronikusan intézni, és van, ami jól működik: pert indítani például egyszerűen lehet elektronikusan és ez a rendszer megbízhatóan, gyorsan működik. Persze a felület lehetne felhasználóbarátabb, a segédprogram lehetne gyorsabb, de legalább működik, a bíróságok elektronikusan válaszolnak, úgyhogy nem kell a postára várni. Ez gyorsítja a pereket. Ez jó az országnak.

 

Más hatóságoknál viszont többször előfordult, hogy

elektronikusan adtuk be a kérelmet, amire postán válaszoltak. Erre mi megint elektronikusan reagáltunk, a hatóság válasza ismét postán érkezett.

 

Tovább