Mit csinál a Momentum? Mutatjuk

Pillanatképek egy cselekvő mozgalom életéből

2018. augusztus 20. Momentum Mozgalom

Egy éve, augusztus 20-án mutattuk be a Cselekvés Köreit, amikor az államalapítást ünnepeltük. A Momentum azóta is cselekszik, egész nyáron óvodát, játszóteret és közparkot újítunk fel Kőbányától Bánrévéig. Telkiben felújítottuk a deszkaparkot, amihez rögtön csatlakoztak a helyi deszkások. Képes összefoglalónk következik.

1. Kőbánya

kobanya1.jpg

Momentumos aktivisták játszóteret újítottak fel Kőbányán. Ha érdekel mi történik a környéken, kövesd a Kőbánya Blues Facebook-oldalt. Az itteni munkát Kovács Róbert fogja össze, aki momentumos színekben száll hamarosan szembe a Fidesszel. 

kobanya2.jpg

kobanya3.jpg

kobanya4.jpg

A kőbányai kutyás rendelet túlszabályozott, a helyi kutyafuttatók elhanyagoltak, jelentősen megnehezítve az itt élő gazdik életét, hiszen a helyi hatóságok figyelmen kívül hagyják az érdekeiket. Mi egy közösség vagyunk, ezért mindannyiunk érdeke, hogy a kutyások érdekeit is képviseljük és megfelelő körülményeket biztosítsunk nekik és kedvenceiknek. Az esemény ma délután lesz.

kobanya5.jpg

Kovács Róbert, a Fidesz (egyetlen) kihívója Kőbányán lila színben.

 

2. Tata-tófarok WC felújítás

tata1.jpg

Régi panasz a tataiak részéről, hogy nincs a Tófarokban nyilvános WC.
Ezért a Momentum Mozgalom és a Momentum TizenX tatai csoportja rendbe hozta az önkormányzat által régóta elhanyagolt öltöző-WC együttest.

tata2.jpg

A tagok által összedobott 40 ezer forintból kijött az alapozó-festék-lakk ára, majd egy hét leforgása alatt a saját kezük munkájával pont az épület felét sikerült felújítani. Videó is készült, amit Novák László oldalán értek el.

tata3.jpg

 

3. Deszkapark felújítása Telkiben 

deszka1.jpg

Az elmúlt idôszakban a környék deszkásai több ízben jelezték nekem, hogy a Telkiben található deszkapark nagyon rossz, leharcolt állapotban van, egyes elemeken rasszista feliratok díszelegnek és a park környéke tele van szeméttel, üvegszilánkkal.

 

deszka2.jpg

Éppen ezért két környékbeli helyi szervezetünkben (Zsámbék és környéke, Solymár) összedobtunk néhány üveg festékre, ecsetekre, csiszolópapírra, egyéb eszközre, és néhány budapesti momentumossal kiegészülve felújítottuk a skateparkot, illetve a szemetet is összeszedtük.

 

deszka3.jpg

Nagy boldogságunkra nem voltunk egyedül, jöttek környékbeli deszkások és biciklisek is és ők is nagy rössel vetették bele magukat a munkába. További képek az akcióról Szemző Áron oldalán.

 

4. Bánréve. Borsodi akció

banreva1.jpg

A borsodi Momentum virágokat ültetett Bánrévén az újtelepi buszmegállóinál és a 25 és 26 sz. főút kereszteződésénél lévő szigetperonokon.

banreve2.jpg

Több infót az akcióról, és arról, hogy hogyan tudod célzottan a Momentum borsodi csapatát támogatni Kovács József oldalán találsz.

banreve3.jpg

 

5. Dankó utcai óvoda újítása. Budapest, VIII. kerület

ovoda1.jpg

Nyolcadik kerületi momentumosok segítettek a Dankó utcai óvoda kifestésében. Kövessétek a projekt alakulását ezen az oldalon

ovoda2.jpg

Cseh Katalin videós összefoglalóját itt nézhetitek meg.

ovoda3.jpg

 

6. Újpest, szemétszedés

ujpest1.jpg

A Budapest IV. kerületi alapszervezetünk tagjai megszüntették az Északi összekötő hídról a Népszigetre vezető gyalogos- és kerékpárúton tapasztalható balesetveszélyes helyzeteket, a vadon növő akácostól, és az emberek feje fölött átívelő gallyakról lelógó ágaktól szabadult meg a terület. Az eredmény szemmel látható, nincs szűkítő, a gyalogosok és a kerékpárosok biztonsággal elférnek egymás mellett. További fotók Déri Tibor oldalán.

ujpest2.jpg

https://csatlakozz.momentum.hu

7. Budapesten megszerveztük a Külső-Erzsébetváros megtisztulási akcióját. 

37618197_10214226381565010_9111098477886046208_n-2.jpg

 Az utcán többen is megálltak beszélgetni velünk, és egyhangúlag odavoltak értünk, sőt, az egyik járókelőről kiderült, hogy a közeli pizzériában dolgozik és egy sajtos pizzával honorálta a fáradozásainkat.

Végül egy külhoni akció. 

8. München

munchen.jpeg

Végül egy kép egy müncheni szemétszedésről az Isar folyó partján. Itt a főszervező egy megújuló energiával foglalkozó cég volt, és a Momentum ehhez csatlakozott húsz magyarral, összesen kétszáz ember vett részt az akción. Mivel az Isar a Dunába folyik, az itt összeszedett szemetet a Duna nem fogja később Komáromnál, Dunaújvárosnál vagy Paksnál sem partra mosni.

A bejegyzés trackback címe:

https://momentum.blog.hu/api/trackback/id/tr514191277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.