Tényleg fizessenek a külhoni magyarok?

Egy hajóban evezünk

2019. november 14. Momentum Mozgalom

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a tegnapi napon azt mondta egy felszólalásában: igazságtalan, hogy szavazni lehet a magyar határon túlról, ám „a következményeket csak a Magyarországon élők viselik.” Ő azt gondolja, hogy „aki az urnához megy, és szavazatával dönt Magyarország sorsáról, az járuljon hozzá a kasszához is! Az szavazzon, aki viseli a döntése következményeit!” Ezért azt az EU-s büntetést, amit a magyar kormányra kiróttak, többek közt a határon túli magyar Fidesz-szavazókkal is megfizettetné. Tehát olyan büntetést kíván a határon túliakra is terhelni, melyet a magyar kormány a saját oligarcháival köttetett üzletek miatt kapott.

A Momentum álláspontja szerint ez egy nagyon rossz irány.

nemzet.jpg

Ahogy a programunkban kifejtettük: a nemzet a határainkon túl élő magyarokkal teljes, legyen szó kolozsvári vagy stockholmi, londoni vagy szabadkai honfitársainkról. 

Tovább

Hogyan lesz egy korábbi fideszes törzsszavazóból momentumos alpolgármester?

Gyöngyös momentumos alpolgármesterének története

2019. november 06. Momentum Mozgalom

A kutatások szerint a tavalyi országgyűlési választások után tízből hat momentumos szavazó korábban nem szavazott egyetlen más ellenzéki pártra sem. Ezek között voltak elsőszavazók, és olyanok is, akik korábban a Fideszre voksoltak. De nem ők változtak: nem ők azok, akik feladták korábbi értékrendszerüket. Kárpáti István, Gyöngyös momentumos alpolgármestere kilenc éve még a Fideszre szavazott, öt éve (jobb híján) az LMP-re. Végül plakátolt a Kétfarkú Kutyáknak is, de érdemi politikai cselekvésre végül a Momentumot látta alkalmasnak. Az ő bejegyzése következik. 

elso_1.png

Kulcsár Gergely, Kárpáti István és Tóth Norbert, valamennyien a Momentum gyöngyösi szervezetének tagjai

Tovább

Kolozsváron állt ki az erdélyi magyarság mellett a Momentum elnöke

Fekete-Győr András magyarul és angolul elmondott beszéde az USR rendezvényén

2019. november 06. Momentum Mozgalom

Kolozsvár legnagyobb moziterme színültig megtelt a rendezvényre. Hamarosan elnökválasztás lesz Romániában. A második legnagyobb román pártszövetség, a Momentum politikai szövetségese, az Alianța USR PLUS hívta meg Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét Kolozsvárra, hogy segítse Dan Barna elnökjelölt kampányát. Angolul és magyarul elmondott beszédében, amiket ebben a bejegyzésben a blogunkon is közzéteszünk, a Momentum elnöke határozottan kiállt a romániai magyar kisebbség érdekei mellett.  

74463242_415524149124522_7353624648073871360_o.jpg

A Momentum elnöke Kolozsváron

Tovább

Szavazatvásárlás történhetett Ferencvárosban

Beszédes választási adatok a Haller utcából

2019. október 29. Momentum Mozgalom

A sajtó is beszámolt róla, hogy az október 13-i önkormányzati választások során a ferencvárosi Haller utca környékén szervezetten hordták a szavazókat az urnához. Ha esetleg választási csalás történt, annak nyoma kell, hogy legyen a választási eredményekben is. Cikkünkben megmutatjuk: alig 3 ezreléknyi esélye van annak, hogy egy véletlenül kiválasztott szavazókörben a várakozáshoz képest olyan jól szerepeljen a Fidesz jelöltje, ahogyan a Haller utcában szerepelt. A beérkező szavazatok időbeli eloszlása is beszédes. Szűcs Ferenc adatelemzése.
rendor.jpg

Helyszíni szemle a IX. kerületben október 13-án

Tovább

Nincs két Fidesz

Aki helyben a Fidesz jelöltje, az a Fidesz egészét is vállalja

2019. október 03. Momentum Mozgalom

Sokan érvelnek azzal, hogy a Fideszt, mint pártot elutasítják, de a helyi jelöltjük „rendes fideszes”. Ugyanakkor sajnos nincs két Fidesz. Aki vállalja, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul az önkormányzati választásokon, és nem határolódik el nyíltan a párt módszereitől, az vállalja a módszereket is, amikkel a Fidesz és holdudvara általában dolgozik. Egy aktivistánk bejegyzése.


70693544_769903766801254_2273411492118265856_n-730x759.jpg

A kampány egyik legabszurdabb pillanata: fizetett hirdetésben panaszkodik a Fidesz, hogy Pikó András csapata Fidesz-logót rakott a fideszes plakátokra Józsefvárosban

Tovább