Merengő

Egy pedagógus munkája nyáron

2019. augusztus 17. Momentum Mozgalom

Hősünk, az egyszeri asszony éli az életét Magyarországon. Van munkája, még értelmiséginek is mondható, felelősségteljes, gyermekei vannak, még nem nyugdíjas, de már nem csitri. Nem él rosszul, de nem él jól sem. Hallgatja a híreket, olvas újságot, irodalmat. Gondolkodik. És néha ír. A nagy sikerű Tűnődés a konyhában... című írásunk pedagógus szerzője folytatja a hangos gondolkodást.


img_0988.jpg

Tovább

Ősszel dől el, milyen lesz a következő évtized

Gondolatok az októberi önkormányzati választás előtt

2019. augusztus 09. Momentum Mozgalom

Az ellenzék előtt hatalmas lehetőség áll. Az október 13-i önkormányzati választásokkal eldőlhet, hogy a kétezer-húszas évek Magyarországa a tízes évekhez hasonló marad, vagy elkezdődik az érdemi változás, és hogy Magyarország visszatér-e a (liberális) demokráciák világába. Szilva Attila bejegyzése.
blog_tabla.png

Tovább

Hogyan gyűlöli a magyar a magyart

Tapasztalataim a közösségi médiában

2019. július 29. Momentum Mozgalom

Tölcsér Borbála a Momentum tagja. Szegény családból származik, egy kétgyermekes, egyedülálló tanárnő édesanya második gyermeke. Nem ügynök, nem bérenc, csak hisz valamiben, amiért az interneten is kiáll. Keresi a lehetőséget a párbeszédre a közösségi médiában, de olyan gyűlölettel találta szemben magát, amit az alábbi bejegyzésben részletez.

bori2.jpg

Tovább

Ezért támogatjuk Jancsó Andreát - tíz kérdés és válasz

A ferencvárosi előválasztás háttere

2019. július 17. Momentum Mozgalom

Ferencvárosban kerületi előválasztáson dől el, hogy ősszel ki hívja ki a Fideszt. Ezzel a bejegyzéssel egy teljesebb képet szeretnénk alkotni az ottani fejleményekről, az események hátteréről, valamint arról, hogy miért Jancsó Andreát támogatja a Momentum. Andrea önkormányzati képviselőként számos, ingatlanmutyihoz kötődő korrupciós kerületi ügyet tárt fel. Jelen pillanatban őt látja alkalmasnak az ellenzéki pártok (országos és helyi szervezeteinek) nagy többsége is arra, hogy a kerület polgármestere legyen. 

Itt tudjátok Andrea hivatalos oldalát követni a Facebookon. Az Andrea által feltárt kerületi korrupciós ügyeket pedig egy külön blogbejegyzsében gyűjtöttük össze.

jancso0.jpg

Jancsó Andrea ferencvárosi polgármester-jelölt aspiráns.

Tovább