Európai védelem a nemzeti kisebbségeknek?

Gondolatok a Nemzeti Régiók európai polgári kezdeményezésről

2020. szeptember 25. Momentum Mozgalom

A külhoni magyarok jogvédelmében két EU-s polgári kezdeményezés hozhat áttörést, ezek közül az egyik a Nemzeti Régiók védelméről szól. Ahhoz, hogy ez a kezdeményezés sikeres legyen, és a tavasszal összegyűjtött több mint 1 millió aláírás hasznosuljon, még legalább 4 uniós országban kell összegyűjteni az előírt minimumot. A Momentum külföldi alapszervezetei aktívan hozzájárulhatnak, hogy újabb történelmi siker kapujába kerüljön a kisebbségben élő magyarok és minden Európában élő nemzeti kisebbség ügye.

 Szatmári Péter, a Magyarságpolitika munkacsoportunk tagjának bejegyzése.

europai_vedelem.png

Tovább

Az Audin és a Mercedesen túl

Mit értett meg Orbán Németországból, amit az ellenzék még nem

2020. szeptember 22. Momentum Mozgalom

A Direkt36 és a 444 egy nagyon alapos és részletes cikket közölt arról, hogyan építette a Fidesz és Orbán Viktor a német kapcsolatait évtizedeken keresztül, mind ellenzékben, mind kormányon. Magyarországon sok kormánykritikus szereplő újra és újra csalódottan nyugtázza, hogy sem a német kormány, sem a német konzervatív pártok nem lépnek fel erélyesen az orbáni önkény és jogtiprás ellen Magyarországon. Jellemzően ilyenkor az a magyarázat, hogy Orbán nagyvonalúan kiszolgálja a Magyarországon tevékenykedő német cégeket, és ezért a német konzervatívok elnéznek neki mindent. Ebben van igazság, de ez nem minden. Dobos László, a müncheni alapszervezetünk elnökének írása.

mercedes.png

Tovább

Kezdődjön kilenckor az iskola!

A Momentum TizenX oktatási reformjavaslatai

2020. szeptember 01. Momentum Mozgalom

A Momentum ifjúsági szervezeteként a TizenX kéthetes kampányt indított a középiskolai oktatás reformjáért. Szeretnénk elérni, hogy kilencnél hamarabb ne lehessen órát tartani a középiskolákban. Célunk, hogy a diákok többet és egészségesebben aludjanak, ami után a tanulás is hatékonyabban menne. Az iskolakezdési időpont módosítása azonban csak része a megoldásnak: a kimeneti követelmények átalakításával csökkentenénk az óraszámokat. 
suli.jpg

Tovább

Tízmilliárd forint ment a megtarthatlan vadászati kiállítás előkészületeire

Alternatívákat javaslunk ekkora összeg elköltésére

2020. szeptember 01. Momentum Mozgalom

A koronavírus-járvány alatt egy olyan turisztikai esemény előkészülete zajlik óriási adóforint megsegítésekkel, mint a vadászkiállítás. A jelenlegi költségvetés már tízmilliárd forintnál jár, de az RTL Klub szerint a tervezett költségek túlléphetik az 50 milliárdot is. Az eseményre eredetileg egymillió látogatót vártak, de a járvány miatt ez nyilvánvalóan meghiúsul. Ennek ellenére a kormány kitart a rendezés mellett. A Momentum Agrár és Vidékfejlesztési szakpolitikai csapat ezt elitéli! És azt kérdezi, hogy mire költenénk ekkora összeget.

vadasz.jpg

Tovább